De cele mai multe ori, insa, aceste produse trateaza doar efectele, nu si cauza. Dermatita seboreica, psoriazisul chiar si cele mai usoare forme de matreata pot fi combatute mai usor prin modificari aduse stilului nostru de viata.

Multe persoane au observat o estompare a simptomelor in perioadele mai relaxate, cu mai putin stres, in care s-au hranit mai sanatos. Mai ales vara este ideal sa avem o alimentatie cu foarte multe fructe si legume, cat mai putine alimente care contin conservanti, prajeli, dulciuri din comert si bineinteles sportul preferat in aer liber sau macar drumetii pe potecile de munte. Cu siguranta exista in apropiere de fiecare localitate astfel de locuri. Rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Chiar daca matreata a atins dimeniuni aproape epidemice in zilele noastre ea exista si pe vremea bunicilor nostri. Cum se tratau ei? Puteti rasfoi colectia noastra de retete “babesti” pe care incercam sa o imbogatim in fiecare saptamana cu noi retete. Ne puteti trimite astfel de retete care au dat rezultate.